Як здійснюється монтаж гіпсокартону: основні правила роботи

У будівельних магазинах особливою популярністю серед покупців користується такий матеріал, як гіпсокартон. Він є універсальним предметом, за допомогою якого можна зонувати простір від простого до складного, розділяти житлову площу, утеплювати стіни, а також використовувати в найрізноманітніших творчих фантазіях.

У його виробничому процесі беруть активну участь такі матеріали, як гіпс та спресований папір, що характеризується насамперед своєю багатошаровістю. Як додаткові інгредієнти тут може бути представлений армуюче волокно. У продажу можна побачити гіпсокартон двох основних видів: з маркуваннями “А” та “В”. Другий варіант означає, що ця продукція виготовлена ​​на застарілому устаткуванні.

Основні правила
Для того, щоб знати як правильно поводитися з даним екологічно чистим будівельним матеріалом у домашніх умовах, рекомендується прочитати детальніше про вибір будматеріалів на сайті.

У ході проведення монтажних маніпуляцій прийнято дотримуватись наступних певних правил:

можна використовувати для зведення різного роду нових конструкцій;
ідеально працює у тандемі з різними системами комунікацій, а також іншими матеріалами (акустичними, теплоізоляційними);
при виборі каркасного способу монтажу необхідно обов’язково проводити попереднє вирівнювання всієї поверхні за допомогою штукатурного складу;
для надійної та міцної фіксації листів найкраще використовувати шурупи;
при необхідності розміщення на листах важкої навісної техніки фахівці радять зміцнити це місце спеціальними перемичками.
Загальні поради та рекомендації
Щоб не розчаруватися у покупці, необхідно звертати увагу на маркування товару. Найчастіше у магазинах продається тип “А”, що означає, що цей товар виготовлено за затвердженими нормативами і стандартам якості. Для надання продукції товарного вигляду у разі використовуються виключно верстати нового зразка з удосконаленим функціоналом.

Згідно з держстандартами, ширина гіпсокартонного листа не повинна бути меншою або перевищувати сто двадцять сантиметрів. При цьому довжина може бути довільною, але найчастіше зустрічається розмір, що дорівнює двом з половиною метрам. Що стосується товщини, то вона, як правило, варіюється від шести до дванадцяти міліметрів.