Система водопостачання для вашого будинку зі свердловини

Організація водопідготовки для котеджу, заміського будинку чи інших житлових та господарських будівель, що не підключені до водопроводу, має свої особливості. Зазвичай водопостачання цих споруд здійснюється зі свердловин чи колодязів.

Вода з неглибоких свердловин містить багато механічних, нерозчинних домішок. Вона може відрізнятися додатковим неприємним присмаком, запахом та кольором. Свердловини глибше двадцяти метрів містять чистішу воду, але гарантії її якості і в цьому випадку немає. Адже, проходячи через шари ґрунту, вода хоч і фільтрується до певної міри від механічних частинок, але водночас розчиняє важкі метали, хімічні добрива та інші шкідливі речовини, що містяться у ґрунті.

Сучасні системи очищення покликані захистити здоров’я власника будинку, продовжити термін служби труб та побутових приладів та забезпечити максимальний комфорт при використанні води. Очищення води – це складний процес, що складається з кількох важливих етапів.

Основні щаблі водопідготовки:

1. Механічна очистка.
2. Знезалізнення.
3. Зниження жорсткості.
4. Вугільна фільтрація.
5. Знезараження води.

Ці етапи проходить вся вода, яка використовується у будинку. Що ж до питної, то вона додатково очищається звичайними побутовими фільтрами.

Грамотний підхід до організації очищення води в будинку передусім передбачає попередню перевірку якості води зі свердловини. Виходячи з результатів хімічного аналізу та планованого споживання води, фахівці створюють проект системи водопідготовки для ваших потреб.