Питання розвитку та створення необхідної виробничо-технічної бази

Значні обсяги монтажних та спеціальних будівельних робіт вимагають систематичного розширення виробництва конструкцій та деталей у заводських умовах та на діючих підприємствах монтажних організацій. Тим часом розвиток виробничої бази монтажних і спеціалізованих організацій не встигає за зростанням обсягів, що все зростає.
монтажних та спеціальних будівельних робіт та не забезпечує їх індустріалізацію. Досить сказати, що питома вага всіх промислових поставок, включаючи матеріали, що надходять на монтаж, становить у нашій країні приблизно близько 35% загальної вартості монтажних і спеціальних будівельних робіт замість необхідних 60-65%. Тому найбільш ефективний напрямок у справі підвищення рівня індустріалізації монтажних і спеціальних будівельних робіт має полягати насамперед у систематичному збільшенні поставок на будівельний майданчик конструкцій, деталей та виробів повної готовності, тобто у такому вигляді, які не вимагали б додаткової обробки та витрат праці перед їх монтажем.

Питання розвитку та створення необхідної виробничо-технічної бази монтажних та спеціалізованих організацій набувають великого значення, і ці питання слід чітко відобразити у плані організаційно-технічних заходів. У якому напрямку має розвиватися і розширюватися індустріальна база монтажних і спеціалізованих організацій? По-перше, за рахунок повного використання виробничих потужностей та спеціалізації діючих підприємств, що виготовляють конструкції, деталі та вироби, в основному шляхом покращення на них технологічних процесів та інтенсифікації виробництва.

Крім того, необхідно, щоб робота на цих підприємствах проводилася в дві, а в разі потреби, і в три зміни. По-друге, за рахунок будівництва нових великих міжрайонних підприємств.