Міні-навантажувач, як розумна альтернатива оренди автокранів

Дані машини є багатофункціональною технікою, яка здатна взяти на себе величезну кількість завдань, що значно полегшує (і часто замінює) ручну людську працю. Застосування міні-навантажувачів для переміщення невеликих вантажів є розумною альтернативою оренди автокранів.

Як вони з’явилися?

Коли виникла необхідність в тисячі нових робочих рук — тоді розробники взялися шукати варіанти створення техніки, яка зможе замінити людину на деяких роботах. І перший міні був спущений з конвеєра в 1920 році. Його відразу ввели в роботу, і спочатку техніка була зайнята виключно на перевезення будівельного матеріалу.

Тоді, у воєнні роки перевага використання спецтехніки була оцінена по достоїнству, тому її виробництво швидко налагодилося, і незабаром багато провідних автомобілебудівних компаній стали виробляти навантажувачі.

Взагалі, це особливий вид спецтехніки, який має велику кількість видів, що відрізняються між собою функціональними можливостями, габаритами, технічними характеристиками і так далі. Наприклад, на багато мінінавантажувачів кріпиться додаткове навісне обладнання, за допомогою якого техніка може не тільки перевозити різний вантаж, але і рити ями, розмішувати бетон, бурити, пиляти, розчищати дороги від снігу та ін.

Але у всіх навантажувачів є загальні обов’язкові характеристики: підйомний механізм і дуже жорстка рама. Від звичайних навантажувачів їх відрізняє маневреність і невеликі розміри.

Залежно від того, які технічні параметри має навантажувач, особливостей експлуатації та функціонального призначення розрізняють кілька їх типів, за якими кожен може вибрати і купити міні-навантажувач.

За вантажопідйомності розрізняють такі типи техніки:

  • Великовантажний навантажувач — розрахований на підйом і перевезення вантажу мінімум 10 тонн.
  • Важкий навантажувач — розрахований на підйом і перевезення вантажу від 2-х до 4-х тонн.
  • Середній навантажувач — розрахований на 2 і 4 тонни.
  • Легкий навантажувач — піднімає від 500 кг до 2-х тонн.

Також прийнято розрізняти техніку у напрямку, в якому розвантажується ківш машини: перекидний, полуповоротний і фронтальний навантажувач. В останньому випадку розвантаження відбувається в передньому напрямку.

Звичайно, все це — вирішальні чинники по відношенню до вартості, якщо це багатофункціональний міні ціна буде одна, якщо це техніка з мінімальним набором функцій, її вартість буде вже значно нижче.

Техніка зайнята і в благоустрої, і в комунальному господарстві, і в будівництві. Навантажувачі працюють на складах і аеропортах. Простіше кажучи, їх область застосування досить широка.